Om mig

Jag är författare och föreläsare med åtta böcker i bagaget. Jag har många års erfarenhet av workshops och föreläsningar inom skola för såväl idéskapande, entreprenörskap och hållbar utveckling som kreativt skrivande.

Min akademiska utbildningsbakgrund är inom psykologi och kommunikation. Under drygt tio år har jag varit verksam inom reklamvärlden kring kreativa processer, förändringskommunikation och som art director.

Min senaste bok är en faktabok på Studentlitteratur, ute hösten 2021. Det är en verktygslåda och metodbok för grundskolelärare kring att lära ut hållbarhet och framtidsförmågor till sina elever. Den heter ”Metodbok för förändringshjältar”. Boken handlar om förändringsbaserat lärande. Men, vad är förändringsbaserat lärande?  Lärande för hållbar utveckling + vedertagna pedagogiska metoder som värdeskapande, entreprenöriellt, ämnesövergripande, inkluderande och utmaningsbaserat lärande + praktiska verktyg = Förändringsbaserat lärande.

Min senaste skönlitterära bok är Glasfällan, en mörk nutida thriller om livestreamad dödsteve med deltagare som inte vet om att de är i sändning. Boken tar även upp ämnet näthat.

Jag har gett ut fyra barn- och ungdomsromaner och min senaste roman ”Fjärilarnas stad” var nominerad till årets bästa ljudbok för unga 2017. Under våren 2018 kom min första vuxenroman, pusseldeckaren ”Mord och martinis”.

Jag har även skrivit en faktabok – Idésmart – ihop med YIH genom Fryshuset. En bok för unga och de som arbetar med unga kring innovation och entreprenörskap. Läs mer om det projektet på idesmart.se >>

2017 var jag inbjuden som TEDx-talare där jag pratade om hur och varför vuxna ska stötta unga, med bakgrund i min faktabok Idésmart. Se mitt ”talk” nedan.

Kontakt: ingrid@ingridremvall.se