• Har du författardrömmar? 
  • Vill du se din bok på bibliotek? 
  • Vill du bli coachad av en erfaren författare?

ANMÄL DIG HÄR! >>

I detta novellprojekt kommer olika åldersgrupper av deltagare att få sina böcker publicerade. Tillsammans med författaren Ingrid Remvall kommer de att gå igenom hela skaparprocessen från idé till tryck i skönlitterära novellsamlingar som hamnar på olika bibliotek.

Temat är ”Det hände i Tornedalen …” Genre är frivilligt, men den röda tråden i alla berättelser är att göra sin röst hörd för att skapa en positiv förändring i Tornedalen. Berättelsen kan utspela sig i nutid, framtid, dåtid – under marken i en dold värld eller i en framtida molnstad – allt detta bestämmer författaren själv. Men platsen är Tornedalen och i den finns en hjälte/antihjälte som höjer sin röst.

Tanken är att projektet ska binda samman olika delar av kommunen genom sitt tema samtidigt som det lyfter deltagarnas röster och kreativa uttryck. Vill någon skriva på annat språk än svenska är detta möjligt.

Ambitionen är att så många delar av kommunen som möjligt ska involveras i projektet. Det kommer att finnas möjlighet till stöd för resor för att ge alla samma möjlighet att delta.

Upplägg (exakta tider kommer inom kort)

OBS! Vi har flyttat fram detta projekt till efter jul, i vår 2022. Vi kommer att kontakta dig efter nyår med nya datum för workshops och bokrelease! Sista anmälningsdatum är 31:a januari.

Upplägg (datum kommer att uppdateras i januari):

Kickoff och workshophelg!

Lördag: Kickoff och uppstart av projektet (på Pajala bibliotek), ca en timme.

Söndag: Workshop 1: Idéskapande, berättarstruktur, gestaltning och andra skrivverktyg (på Pajala bibliotek), cirka två timmar.

Deltagarna skriver på egen hand och får coachning från Ingrid Remvall.

Ungefär en månad senare

Workshop 2 : Textbearbetning gällande tempo, variation och dialog (digitalt på distans), cirka två timmar.

Deltagarna förbättrar sina texter själva och med hjälp av varandra

De färdiga texterna sätts samman till en bok/flera böcker (beroende på deltagarantal)

Ungefär en månad senare

Bokrelease! Deltagare får (om de vill) läsa ur sina texter inför en publik. 

Om Ingrid Remvall

Ingrid Remvall är författare med examen i psykologi och kommunikation. Förutom att skriva böcker arbetar hon med att inspirera barn, unga och vuxna i kreativt skrivande och idéskapande.

Hittills har hon gett ut sex romaner och två faktaböcker, varav fem verk är för barn och unga och tre för vuxna. Hennes senaste ungdomsroman ”Fjärilarnas stad” var nominerad till årets bästa ljudbok för unga i ”Stora ljudbokspriset 2017”.

Hennes första faktabok ”Idésmart” är en metodbok för unga och pedagoger kring kreativitet och idéskapande. Under hösten kom hennes nya faktabok för lärare i grundskolan ”Metodbok för förändringshjältar”. En bok om hur skolan kan arbeta med lärande för hållbar utveckling samtidigt som elevernas framtidsförmågor och motivation stärks.

Läs mer på ingridremvall.se